Home > Artikelen > Schiphol: Centrale security succesvol
Artikelen

Schiphol: Centrale security succesvol

Het gaat goed met Schiphol. Het passagiersverkeer steeg het afgelopen halfjaar met 5%. Recente vernieuwingen als centrale security dragen bij aan de vlottere doorstroming van vertrekkende, aankomende en overstappende reizigers. Vracht ging 2% terug. Een interview met commercieel directeur Maarten de Groof brengt helderheid in tal van luchthavenzaken.

2014 was voor Schiphol een goed jaar. Ook het afgelopen halfjaar was positief met 5% passagiersgroei tot 27 miljoen, 3% meer vliegbewegingen tot 215.982 vergeleken met een jaar geleden. Echter, vracht kromp 2,1% tot 784.567 ton/kg. Vliegbewegingen groeien iets meer en bezettingsgraden hebben zich positief ontwikkeld. Vorig jaar keerde de vracht terug naar  het niveau van 2007, maar stagneert sinds het afgelopen halfjaar.

Maarten de Groof is executive vicepresident & commercieel directeur van Schiphol Group en lid van de vierkoppige raad van bestuur. Hij heeft onder meer winkels, horeca, parkeren, internet, cargo, vastgoed, airline marketing, passagiersmarketing en regionale luchthavens in zijn portefeuille.