Home > Artikelen > Autorai 2015: Gaat het werken?
Artikelen

Autorai 2015: Gaat het werken?

Afgelopen weekend is de 59e Autorai geopend voor publiek. Tot en met 26 april kunnen autoliefhebbers zich vergapen aan zowel innovatieve als legendarische modellen van bekende en minder bekende automerken. Ook begrippen als elektrisch, hybrid plug-in en waterstof als brandstof vergen veel aandacht, naast innovaties als de connected en de zelfrijdende auto. De Rai-organisatie verwacht zo’n 300.000 m/v. Maar komen ze ook?

Zo wordt de belangstelling voor ruime showrooms bij autodealers structureel minder. Online kan immers ook alle informatie worden gevonden. Toch blijft look & feel een factor van groot belang voor aspirant kopers. Want auto’s zijn emotie, weet de Rai organisatie.

Aan belangstelling is tijdens de persdag geen gebrek. Veel professionele autolefhebbers vergapen zich aan prestigieuze modellen van vooral Ferrari, Rolls-Royce, Morgan, Donkervoort, etc. Daarnaast tonen de 49 automerken, behalve Fiat, Lancia en Alfa Romeo, hun succesvolle verkoopmodellen. Minder populaire modellen worden niet getoond op de stands van de Autorai. Dat is een bewuste keuze. Vroeger werd het complete gamma van gangbare productiemodellen getoond, naast een concept car en/of een bekende klassieker.